background
logo

Planoloog

tijd
36 uur

opleiding
Wo

locatie
regio
niveau
Senior

organisatie

Organisatie

Stadsontwikkeling bouwt aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad, met hart voor de stad en de mensen die er komen, wonen en werken. Wij initiëren en begeleiden ruimtelijke en economische investeringen in de gemeente. Daarbij zijn wij zowel publiek ontwikkelaar als kwaliteitsbewaker. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden we de stad bereikbaar. Door regels te handhaven zorgen we dat onze inwoners veilig en aangenaam kunnen wonen. En met ons vastgoed huisvesten wij belangrijke publieke diensten en voorzieningen. Stadsontwikkeling geeft - samen met private en publieke partners - vorm aan de stad en houdt de stad in vorm.

Werken voor de gemeente is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 500.000 inwoners. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om de gemeente en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

De groei en de consequenties hiervan voor de fysieke leefomgeving zal de komende jaren hoog op de agenda staan van het cluster Stadsontwikkeling. We verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo. We werken aan de klimaatopgave en de energietransitie. Dit zijn flinke opgaven. We werken aan de toekomst van de gemeente volgens de slogan “ruimte in het denken, verandering in het doen”. De urgentie van de huidige groei van de stad vraagt om een strategie voor de (middel)lange termijn die deze groei op een evenwichtige manier accommodeert via thematische uitwerkingen, ontwerpend onderzoek en gebiedsverkenningen waarin tal van functies samenkomen. We vertalen sociaaleconomische trends naar de ruimtelijke en programmatische betekenis voor de stad. Dit doen we in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen, zowel binnen de gemeente, als met externe partners. Met de groei van de stad zien we ook het gebruik van de openbare ruimte substantieel toenemen. We willen graag onze huidige en toekomstige bewoners en bezoekers faciliteren om beter gebruik mogelijk te maken.


functie

Functie

Wij zijn op zoek naar een strategische planoloog die veel ervaring heeft met complexe opgaven die een ruimtelijke vertaling vragen op het niveau van de stad via thematische verkenningen en ontwerpend onderzoek. De focus van de werkzaamheden ligt op het stedelijk en regionale schaalniveau in het kader van de groei van de stad op de (middel)lang termijn. Je legt de inhoudelijke verbinding tussen verschillende ruimtelijke vakgebieden wonen, stedenbouw, economie, verkeer en kunt als generalist schakelen tussen die vakgebieden. Kortom, je opereert op strategisch niveau met oog voor de handelingsperspectieven die uit je analyse en verkenningen naar voren komen.

quoteOpen

Great things in business are never done by one person, they're done by a team of people.quoteClose

- Steve Jobs

eisen

Functie eisen

We zijn op zoek naar een zeer ervaren planoloog met een afgeronde opleiding op het gebied van planologie of sociale geografie. Je neemt minimaal 7 jaar werkervaring mee, opgedaan in het vakgebied. Je ervaring heb je opgedaan bij een (middel)grote gemeente of toonaangevend bureau. In ons eerste kennismakingsgesprek gaan we graag in op:

- Je inhoudelijke visie op de groei van de stad en wat hiervoor nodig is;

- Je aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van strategische planologische visies en complexe opgaven voor stad en regio;

- Je ervaring in het adresseren en uitwerken van kwesties om de goede groei van de stad mogelijk te maken;

- Je vermogen om binnen het complexe krachtenveld van interne en externe partijen te opereren en vanuit een planologische invalshoek bij te dragen aan inhoudelijke vraagstukken binnen de fysieke ruimte;

- Je aantoonbare ervaring met het werken binnen een bestuurlijke en politieke context;

- Je hebt lef om buiten de kaders te denken en te handelen;

- Je wijze van samenwerking met je vele collega’s (van andere disciplines) en externe belanghebbenden.


aanbod

Aanbod

- Een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring en opleiding.

- Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden.

- Reiskostenvergoeding: tweede klas ov-kaart of € 0,19 per kilometer.

- De mogelijkheid om je werktijden aan te passen aan je privé-situatie.


informatie

Inlichtingen

Robin Teeuwen 06 14 33 88 98

Robin

Robin

telefoon
06 - 14 33 88 98
mail
linkedin
LinkedIn
solliciteer
solliciteer direct
share
deel vacature
omhoog

Overheid

31
Vacatures
 

bel ons
0182-512810

e-mail ons
info@sement.nl

Werken bij sement

deel deze pagina
linkedIn facebook twitter

sement
Lage Gouwe 34
2801 LG  Gouda bekijk route

sement
0182-512810
info@sement.nl

adres
Lage Gouwe 34
2801 LG  Gouda
bekijk route