background
logo

Wegbeheerder

Ben je uitgeleerd bij je huidige organisatie? Heb je het gevoel dat je het mediorniveau bent ontstegen en ben je bereid een volgende stap te nemen? Bij Sement helpen wij jou daarbij.

tijd
36 uur

opleiding
hbo

loon
marktconform

startdatum
in overleg

locatie
regio Zuid-Holland
niveau
medior

organisatie

Organisatie

De dienst waarvoor je gaat werken vormt hét contactcentrum van de gemeente voor alle belanghebbenden en belangstellenden en is daarmee voor de burger het gezicht van de dienstverlening. Kortom: de dienst is het visitekaartje van de gemeente en bedient ieder excellent en met hoffelijkheid.

De sector houdt zich bezig met ‘collectieve dienstverlening’: het werk in en voor de wijk. Centraal in al dit werk staat participatie (deelname) van bewoners. Alles wat we doen is erop gericht om samen met bewoners, organisaties en bedrijven de sociale en fysieke leefbaarheid in de wijken te versterken. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Collega's werken aan de verbetering van welzijn en leefbaarheid in de verschillende wijken. Ze doen dat aan de hand van een wijkprogramma dat eens in de vier jaar samen met de buurt wordt gemaakt. Elk jaar worden de wijkprogramma’s vertaald in concrete acties, die in uitvoeringsplannen worden opgenomen. Zo kunnen bewoners van het gebied bijvoorbeeld in het wijkprogramma aangeven dat ze graag meer speeltuinen willen. In de uitvoeringsplannen staat welke speeltuinen worden opgeknapt. Elk gebied heeft een eigen budget voor het realiseren van ideeën uit de buurt.


functie

Functie

Als wegbeheerder voer je zelfstandig taken uit op het vakgebied wegbeheer, waarbij de nadruk ligt op de wettelijke taken. De Wegenwet beschrijft dat de gemeente als beheerder van de openbare wegen de verantwoordelijkheid heeft om deze goed en tijdig te onderhouden. Daarnaast wordt vanuit de Wegenverkeerswet verwacht dat jij als wegbeheerder maatregelen treft die de veiligheid van de weggebruiker waarborgt. Je werkt hiervoor onder meer nauw samen met de vakspecialisten wegbeheer en met je collega wegbeheerder.

Je verzorgt de opdrachtgeving op het gebied van wegbeheer en controleert de uitvoering daarvan. Je verzorgt de opleveringen van de werken aan wegen en straten. Je beheert de onderhouds- en projectbudgetten en rapporteert over de voortgang. Verder toets je plannen in het kader van wegbeheer en adviseer je over werkzaamheden en evenementen in de buitenruimte. Bij complexe bouwplannen vertegenwoordig je je gebied in projectgroepen. Hierbij is een integrale blik over andere beheerdisciplines noodzakelijk en kennis van het sociale domein handig. Ook het adviseren over te verlenen vergunningen voor het gebruik van de openbare ruimte en overleg met de vergunningaanvrager hierover, behoort tot je taak..

Voor de gemeente ga je het bouwplanoverleg (opnieuw) optuigen, dit moet een structureler karakter krijgen. Jij hebt in de contacten met projectmanagers, landschapsarchitecten en verkeerskundig ontwerpers een coördinerende rol en zet daaruit voortvloeiende acties uit bij collega’s van het gebiedl. Ook denk je na over een toekomstbestendig wegbeheer en voorziet het managementteam van advies en strategische input voor (stedelijke of bestuurlijke) besprekingen.

Je neemt deel aan overstijgende overleggen en projectgroepen. Je behartigt hierin de belangen van het gebied. Verder bent je actief betrokken bij belangrijke overleggen.

quoteOpen

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.quoteClose

- Albert Einstein

eisen

Functie eisen

Uit een relevante afgeronde opleiding, bijvoorbeeld Civiele Techniek, blijkt jouw HBO werk- en denkniveau. Ruime ervaring binnen het vakgebied is onontbeerlijk voor het succesvol uitvoeren van deze functie. Bij voorkeur heb je ervaring in de uitvoering van civiel technisch werken als (hoofd) uitvoerder of als directievoerder/toezichthouder. Je beschikt minimaal over 3 jaar werkervaring binnen het vakgebied. Ook ervaring met beoordelen van (her)inrichtingsplannen en verkeersplannen is van belang.

Je bent een frontlijnwerker pur sang. Je kunt je mondeling goed uitdrukken, kunt omgaan met weerstand en het schrijven van heldere en bondige brieven en notities gaat je goed af. Je bent adviesvaardig, hebt inzicht en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Ervaring als wegbeheerder (opdrachtgever) bij een andere gemeente is een pré. Je vindt het leuk om met bewoners en externe organisaties samen te werken en om samen met hen resultaten te boeken. Stressbestendigheid en goed kunnen plannen en organiseren, zijn een must voor deze functie. Net als de bereidheid om ook buiten kantoortijden te werken (bijvoorbeeld het bijwonen van een bewonersavond) en je bent in het bezit van een rijbewijs.

Bovendien ben je het aanspreekpunt voor bewoners en bedrijven bij vragen, klachten en verzoeken over wegbeheer. Daarom ben je klantgericht en kun je – mondeling en schriftelijk – goed communiceren. Het gebruik van sociale media in de communicatie met bewoners is hierbij een steeds belangrijker instrument. Deelname aan een piketregeling hoort bij de functie

aanbod

Aanbod

- Een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring en opleiding.

- Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden

- Reiskostenvergoeding: tweede klas ov-kaart of € 0,19 per kilometer

- De mogelijkheid om je werktijden aan te passen aan je privé-situatie

informatie

Inlichtingen

Heb je interesse in deze functie bij een van de gemeentes? Neem dan contact op met mij, Anouk Puylaert: 06 - 14 37 77 65 / anoukpuylaert@sement.nl.
Tijdens een digitale kop koffie bespreken we de mogelijkheden, je ambities en je wensen.

Anouk

Anouk

telefoon
06 - 14 37 77 65
mail
linkedin
LinkedIn
solliciteer
solliciteer direct
share
deel vacature
omhoog

Overheid

18
Vacatures
 

bel ons
0182-512810

e-mail ons
info@sement.nl

Werken bij sement

deel deze pagina
linkedIn facebook twitter

sement
Lage Gouwe 34
2801 LG  Gouda bekijk route

sement
0182-512810
info@sement.nl

adres
Lage Gouwe 34
2801 LG  Gouda
bekijk route