background
logo

Projectleider Klimaat en Installatietechniek

De energietransitie is in volle gang. Om bij te dragen aan een betere leefwereld, verduurzamen we bij Staedion jaarlijks zo’n tweeduizend van onze woningen. Voor de bewoners betekent dat niet alleen duurzamer, maar vooral ook comfortabeler wonen. Als projectleider Planmatig Onderhoud weet je alles van installatietechniek en warmtevoorziening, en zorg je voor het reilen en zeilen binnen deze projecten.

Mooi werk, met veel ruimte voor eigen ideeën en ondernemerschap. Bij een organisatie met een groot maatschappelijk hart.

tijd
36 uur

opleiding
MBO niveau 4

loon
Schaal J

startdatum
z.s.m.

locatie
regio Gouda
niveau
HBO werk- en denkniveau


organisatie

Organisatie

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hoger doel is dat we ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’.

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

functie

Functie

Dit ga je doen:

• Je adviseert project- en assetmanagers op allerlei vlakken: van stadsverwarming tot installatievraagstukken. Ook het Vastgoedteam kan rekenen op je advies, namelijk over de meerjaren-onderhoudsbegroting voor de levering van warmte (collectieve en individuele cv).

• Je maakt jaarplanningen voor je eigen projecten. Hierbij bewaak je kwaliteit en budget, en je rapporteert aan de manager Planmatig Onderhoud. Ook maak je werkbeschrijvingen, organiseer je aanbestedingen en beoordeel je offertes en calculaties van installateurs.

• Je beheert de uitvoering van onze planmatige onderhoudsprojecten. Door zorgvuldig te communiceren, voer je regie over de interne organisatie van het onderhoud en zorg je voor betrokkenheid van de bewoners. Ook organiseer je het toezicht op de uitvoering en oplevering van projecten, en ben je verantwoordelijk voor de (financiële) afwikkeling en nazorg.

• Je voert het contractmanagement en -beheer uit van bestaande onderhoudscontracten. Dat doe je in samenwerking met onze contractmanagers en -beheerders. Hierbij werken we toe naar de principes van Resultaatgericht Samenwerken (RGS).


Een typische uitdaging

De manager heeft je gevraagd om een complex in het Transvaalkwartier te verduurzamen. Het plan? Zorgen dat zo veel mogelijk bewoners overstappen van een traditionele cv-ketel op een warmtepomp. Zo werken we stap voor stap toe naar ons doel om in 2050 volledig CO2-neutraal te ondernemen.

Uit ervaring weet je dat alles valt of staat met communicatie: door de bewoners goed te informeren over de voordelen van een warmtepomp, kun je ze er enthousiast voor maken. Met een team van opzichters en collega’s van Woonservice heb je ervoor gekozen om de huurders te benaderen via een brief. Deze heeft alleen nog niet veel reacties opgeleverd. Daarom gooien jullie het nu over een andere boeg. Om ze over te streep te trekken, besluiten jullie een koffiekarretje voor het gebouw te plaatsen. Hier kunnen de bewoners terecht voor een lekker bakje koffie, en al hun vragen over het verduurzamingsproject. Jij maakt het in orde en zorgt voor de terugkoppeling naar je manager.

quoteOpen

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.quoteClose

- Albert Einstein

eisen

Functie-eisen

• Je hebt gedegen kennis van installatietechniek, warmtetechniek (collectieve- en individuele cv), planmatig onderhoud en opdrachtgeverschap. Ook heb je ervaring met prestatiecontracten.

• Gebouwgebonden installaties hebben voor jou geen geheimen. Je beschikt over aantoonbare kennis van verwarmingsinstallaties en bij voorkeur ook elektro- en besturingstechniek.

• Plannen en organiseren gaat je goed af. Daarnaast heb je ervaring met procesmanagement.

• Je bent communicatief sterk, handelt kostenbewust en hebt altijd oog voor het eindresultaat.

• Met bedrijfskundig inzicht overzie je de impact van oplossingen op het totale vastgoed.

• Je voelt je betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen in de regio Den Haag.

• Je hebt een integere werkhouding, gevoel voor relatiemanagement en sterke onderhandelingsvaardigheden.

• Je hebt hbo werk & denkniveau en minimaal een mbo 4-opleiding afgerond.

aanbod

Aanbod

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

• Een gezellig team, met leuke collega’s en een bevlogen manager.

• Een maandsalaris tussen de € 3.763,- en € 5.083,- bruto, op basis van 36 uur. Je functie is ingedeeld in schaal J volgens het handboek functie-indeling Woondiensten.

• Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.

• Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag.

• Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig.

• Fiets je liever? Dan belonen we je kilometers. We zijn groot voorstander van duurzaam reizen.

informatie

Inlichtingen

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan contact op met Marleen Vink door te bellen naar 06-42170807 of te mailen naar marleenvink@sement.nl

Marleen

Marleen

telefoon
06 - 42 17 08 07
mail
linkedin
LinkedIn
solliciteer
solliciteer direct
share
deel vacature
omhoog
 

bel ons
0182-512810

e-mail ons
info@sement.nl

Werken bij sement

deel deze pagina
linkedIn facebook twitter

sement
Lage Gouwe 34
2801 LG  Gouda bekijk route

sement
0182-512810
info@sement.nl

adres
Lage Gouwe 34
2801 LG  Gouda
bekijk route